Yaşar Pastanesi yöreye has malzemelerle yapılan dövme dondurmanın ikramı yanında, K.Maraş mutfağının ve bölge kültürünü temsil eden el sanatlarının da vitrini görevini üstleniyor. Yaşar Pastanesi ziyaretçi fotoğraflarının duvarları kapladığı, aile yadigarı eski eşyaların sergilendiği bir müze gibi değerli.
Bu özelliği ile yöreyi tanımak isteyen yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez mekânı olan Yaşar Pastanesi’nde K.Maraş Dondurması’nı üne kavuşturan bir sırrın serüveni de sergileniyor. Dünyada K.Maraş Dondurması’na haklı ününü kavuşturan “dövme ustalığı”, Yaşar Pastanesi’nde meraklılarına bir şov ile uygulamalı
gösteriliyor. Dondurmanın sert ve yoğun bir kıvama sahip olmasının ipuçları folklorik bilgilerle aktarılıyor.
Mado’nun dünya markası olma yolundaki ilk önemli adım Yaşar Pastanesi ile atılır. 150 yıllık birikimin dünya çapında bir marka ile çok yönlü ve verimli bir şekilde temsil edilmesinde Yaşar Pastanesi önemli bir köşe taşı. Çünkü bu mekan doğanın cömertliği ile insanoğlunun emeğinin ve sabrının dondurma severlerle
buluştuğu ilk mekan.K.Maraş’ta 1965 yılında açılan buz fabrikası bölge için olduğu kadar Mado için de önemlidir. Üretimin sürdürüldüğü küçük bir dükkan büyütülür ve üretim kapasitesi arttırılır. Aynı yıl dükkana “deep freze” getirilir, bu sayede dondurma gece gündüz saklanır. Bu gelişmeler Mado’nun tadından ve
kalitesinden hiçbir şey eksiltmez. K.Maraş Dondurması’nın bugünkü üne kavuşmasına beşiklik yapan Yaşar Pastanesi 1980 yılında Trabzon Caddesi’nde açılır.Teknoloji ile olan bu ilk buluşmanın ardından MADO bugün, tadından, kalitesinden, kıvamından ve kokusundan hiçbir şey kaybetmeden dünya çapında bir
marka...