- Ürün Özellikleri
- Besin Değerleri
- Yorumlar
-
MADO TATLI ÇÖREK (500 Gr)
Kahramanmaraş'ta Osmanlı'dan bu yana üretilen ve tarhana ile birlikte kentin geleneksel lezzetlerinden olan "Maraş çöreği" özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Maraş çöreğinin çok fazla tüketilmesinden dolayı kentte Ramazan Bayramı, "Çörek Bayramı" olarak da adlandırılıyor. Özel merdanelerden geçirildikten sonra taş fırınlarda üretilen Maraş çöreği, kolay hazmedilmesi, bozulmaması ve tok tutması nedeniyle özellikle ramazan ayında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazanda konuklara hoşaf ile birlikte ikram edilen Maraş çöreği, bayramda da şekerden sonra en fazla ikram edilen yiyecek olarak dikkati çekiyor.
Hanımların "5 çayları"nın da vazgeçilmezlerinden olan çörek, son yıllarda artan talep üzerine yumuşak, gevrek, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle üretiliyor.
Maraş çöreğinin tarihinin çok eskiye dayanır ve sadece Ramazan Bayramı'na özel üretilirdi, günümüzde ise her mevsimde tüketilen ÖZEL BİR LEZZET..