- Ürün Özellikleri
- Besin Değerleri
- Yorumlar
-
MARAŞ USULÜ YUMUŞAK ODUN ATEŞİ ÇÖREĞİ ( 3 Adet )
Hakiki Yumuşak Maraş Çöreği
Kahramanmaraş' ın nefis tadı yumuşak çörek
Bu çörek her öğünde size eşlik edecektir.
Çöreği buzdolabında muhafaza ediniz.Çıkardığınızda teflon tavada ya da mikrodalgada ısıtarak tüketmeniz tavsiye edilir.
Hayal edin dilim dilim K.maraş peyniri, mis kokulu salatalık,domates ve yanında K.maraş çöreği iştah kabartıcı değil mi ?
Kahramanmaraş'ta Osmanlı'dan bu yana üretilen ve tarhana ile birlikte kentin geleneksel lezzetlerinden olan "Maraş çöreği" özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Maraş çöreğinin çok fazla tüketilmesinden dolayı kentte Ramazan Bayramı, "Çörek Bayramı" olarak da adlandırılıyor. Özel merdanelerden geçirildikten sonra taş fırınlarda üretilen Maraş çöreği, kolay hazmedilmesi, bozulmaması ve tok tutması nedeniyle özellikle ramazan ayında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Ramazanda konuklara hoşaf ile birlikte ikram edilen Maraş çöreği, bayramda da şekerden sonra en fazla ikram edilen yiyecek olarak dikkati çekiyor.
Hanımların "5 çayları"nın da vazgeçilmezlerinden olan çörek, son yıllarda artan talep üzerine yumuşak, gevrek, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle üretiliyor.
Maraş çöreğinin tarihinin çok eskiye dayanır ve sadece Ramazan Bayramı'na özel üretilirdi, günümüzde ise her mevsimde tüketilen ÖZEL BİR LEZZET