- Ürün Özellikleri
- Besin Değerleri
- Yorumlar
-
Yöresel Mado Çorbalık Tarhana (1000 GR)Eski zamanlardan bu yana hiç şaşmayan ve sıcak lezzel Tarhana Çorbasıdır.Bu güzel lezzeti denemenizde fayda vardır.
Maraş tarrhanası, ekşi aromasıyla Türkiye'nin en iyi tarhanası, Maraş Tarhanasıdır. Ev yapımı, doğal ve oldukça sağlıklı bu tarhana, Maraş yöresine özgüdür. Çocuklarınıza çerez olarak da verebilirsiniz ev yapımı, sağlıklı atıştırmalık hem de..
Maraş Tarhanası nasıl yapılır?
Geleneksel Maraş tarhanasının yapılması zahmetlidir, buğday seçilir ayıklandıktan sonra değirmende öğütülür özel öğütülen dövme, ıslatılır, toprakla sıvanan kazanda ateşe konulur haşlanır.Dibi tutmasın diye sürekli karıştırılır, kıvama gelen dövmeye dövme aşı denilir ekşimesi ve mayalanması için en az beş altı saat soğutulur, içine kekik konulan yoğurt dövme aşı soğuduktan sonra karıştırılır. Mayalanması için bekletilir. Ne kadar beklerse daha güzel mayalanır,makineden geçirilerek inceltilir ve çiğ adı verilen hasırlara mala ile incecik serilir iki üç gün kurumaya bırakılır kuruyan tarhana çiğ hasırdan kırılmadan soyulur.
Doğal tarhanamız afiyet olsun.